Tervetuloa Kristall Pron ja i-Team Finlandin ensimmäisen blogikirjoituksen pariin! Tämä on pieni askel ihmiskunnalle, mutta suuri meille. Kiitos, kun olet seurassamme!

Puhtaus on terveyttä – ja puhdas vesi tärkeä osa sitä. Täällä me voimme huoletta juoda vettä suoraan hanasta tai jopa järvistä tai puroista. Tuolla samalla vedellä siivoamme, pesemme autot, kastelemme nurmikot ja kukkapenkit. Se on melkoista luksusta. Puhdas vesi on itsestäänselvyys vain pienelle prosentille maailman väestöstä. Olkaamme siitä onnellisia!

Puhtaanapidossa ja siivouksessa olemme aiemmin jopa ”lotranneet” veden kanssa. Lattioille on heitetty vettä ämpäreittäin ja vielä tänäkin päivänä tehdään pesuja tarpeettoman runsaalla vedellä. Samoin suurkeittiöiden lattioille suihkutetaan surutta vettä suoraan letkusta. Vahva epäilykseni on, että kiinteistöjä suunnitelleet arkkitehdit eivät tarkoittaneet mestariteoksiaan vesipuistoiksi. Pinnat ja rakenteet kärsivät samalla, kun taistelemme kosteusongelmien kanssa.

Lattiamateriaalien valmistajat ovat jo vuosia ohjeistaneet meitä päivittäiseen koneelliseen ylläpitosiivoukseen mopin ohelle. Valitettavasti asia ei kuitenkaan toteudu näin. Lopulta puhtauden tasosta päättää ostaja ja asiakas. Harmillisen usein pyritään säästöihin nipistämällä siivouksen aiheuttamista kuluista. Herää kysymys onko säästö todellinen, jos ympäristömme puhtaudesta tingitään.

Puhtaus on ensisijaisen tärkeää. Puhdas koulu ja päiväkoti lapsille, puhdas sairaala potilaille, puhtaat hoivakodit vanhuksille ja puhtaat työpaikat työntekijöille. Puhtaudesta säästäminen kääntyy ennen pitkää muiden kulujen kasvuksi.

Nämä kysymykset ihmetyttävät puhtausalan ammattilaisia päivittäin. Onneksi meiltä löytyy monia ratkaisuja korkean puhtaustason ylläpitämiseen. Vaatii kuitenkin tahtoa ja rohkeutta tehdä päätöksiä ja katsoa asia uudelta kantilta.

Puhtaus on terveyttä. Moniko on valmis säästämään terveydestä?

Meillä täällä Suomessa onneksi vielä riittää puhdasta vettä yllin kyllin, mutta se on siitä huolimatta kenties kallisarvoisin luonnonvaramme. Käyttäkäämme sitä siis järkevästi ja harkiten, kuitenkaan puhtaudesta tinkimättä!

Meiltä Kristall Prolta löytyy loistava vaihtoehto puhtauden ja terveyden ylläpitämiseen. i-mop-yhdistelmäkone on luotu puhdistamaan tehokkaasti vettä säästäen. Se säästää myös pintoja ja rakenteita ja helpottaa työtaakkaa oikealla työergonomialla. Jos et vielä tunne tätä parasta työkaveriasi, olethan yhteydessä meihin! Tutustutamme teidät ilolla toisiinne ja uskon, että teistä tulee pitkäaikaiset ystävät. Sivuiltamme löydät tietoa i-mopista ja myös muista tuotteistamme.

Terveisin,

Sirkku

Lue lisää siivoojan innovatiivisesta työkaverista i-mopista ISS Palveluiden artikkelista: Puhdas elämys.