Siivouskoneiden hankinnassa on yllättävän helppo mennä vikaan tavalla mikä voi kostautua kustannuksissa pidemmän päälle. Kokosimme tähän blogiin muutamia tärkeitä asioita, joihin sinun siivouksen kilpailutuksesta ja siivouskoneiden hankinnasta vastaavana on hyvä kiinnittää huomiota mm. tarjouksia vertaillessa.

1. Edullisin hinta voi jättää varjoonsa tärkeämpiä asioita

Tyypillisin virhe, jonka monet tekevät siivouskoneita kilpailuttaessa on se, ettei oteta selvää mitkä siivouskoneiden teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia kuvaavat arvot ovat siivouksen lopputuloksen kannalta kriittisiä. Esimerkiksi koneen harjojen pyörimisnopeus on oleellinen, kun vertailet erilaisia yhdistelmäkoneita. Jos edullisemman yhdistelmäkoneen pyörimisnopeus on vaikkapa 140 ja tehokkaan uuden ajan i-mop -yhdistelmäkoneen 350, et mitenkään voi verrata näitä yhdistelmäkoneita vain hintaa tuijottamalla. Matalammilla pyörimisnopeuksilla siivouksen lopputulos jää väistämättä vajaaksi ja työaikaa kuluu enemmän. Jokainen ymmärtää ettei 140 hevosvoiman ja 350 hevosvoiman autojakaan voi verrata keskenään, koska niiden tehot ja ajo-ominaisuudet ovat aivan eri luokkaa keskenään. Miksi siis tekisit näin siivouskoneiden kohdalla?

2. Siivouksen kokonaiskustannukset eivät ole tiedossa

Toinen tyypillinen haksahdus on, että et ole uusia siivouskoneita hankkiessa huomioinut, mikä on koneiden osuus koko siivouskustannuksista.

Esimerkiksi yhdistelmäkoneen hankinta on vain pieni osa siivouksen kokonaiskustannuksia. Tyypillisesti siivouskoneet, siivousvälineet ja paperit ovat noin 5 % siivouksen kokonaiskustannuksista. Loput 95 % kuluista koostuu henkilöstökuluista, kuten palkoista.

Muutaman tuhannen euron säästö siivouskoneissa voi tuntua merkittävältä hankinnan hetkellä, mutta voi lopulta tulla sinulle kalliiksi. Halvin ja tehottomin kone tulee yleensä käytössä kalliimmaksi, kun hankintahinnaltaan vähän kalliimmalla, ketterämmällä ja tehokkaammalla yhdistelmäkoneella voidaan korvata enemmän käsimenetelmiä ja säästää suuriakin summia työvoimakustannuksissa.

Raskaiden ja kömpelöiden yhdistelmäkoneiden käyttö voi myös aiheuttaa siivoojille esimerkiksi jatkuvia kustannuksia lisääviä sairauspoissaoloja tuki- ja liikuntaelinsairausten vuoksi. i-mop -yhdistelmäkoneet on suunniteltu siivoojien ergonomia edellä. Kaikkien tuotteidemme ytimessä on ajatus siitä, että ammattimaisen siivouksen kuuluu olla helppoa, tehokasta ja miellyttävää.

3. Siivoojien arki ja vaikutukset työtehoon unohtuvat

Kolmas hyvin usein siivouskoneiden kilpailutuksessa hintavertailun varjoon jäävä asia on se, että unohdetaan miettiä koneiden käytettävyyttä ja siivouksen arkea. Arjessa merkityksellisiä asioita ovat esimerkiksi se, miten pitkään koneiden akut kestävät, kuinka kauan niitä pitää ladata ja tarvitaanko latauksen ajaksi varakoneita. Esimerkiksi i-range -tuotteissa samat akut käyvät eri mallien kesken ja akut latautuvat nopeasti, joten useimmissa tapauksissa varsinaisia varakoneita ei edes tarvita. Tupla-akuilla niin i-mop- kuin muitakin i-range -koneita voi käyttää vaikka ympäri vuorokauden.

Työn arjen kannalta on tärkeää pohtia myös sitä, kuinka helposti siivouskoneet ovat kuljetettavissa kohteesta toiseen. Jaksaako niitä nostaa eri kerrokseen tai autoon ja takaisin näppärästi, vai onko siivouskoneen malli sellainen, että sitä on jopa mahdoton siirtää käsivoimin?

Siivouskoneiden vertailussa kannattaa huomioida myös onko päivittäinen ylläpitohuolto yksinkertainen ja nopea toimenpide. Asianmukainen huolto lisää nimittäin merkittävästi siivouskoneiden toimivuutta ja käyttöikää.

Tärkeä ekologinen näkökulma, mutta myös työtehoon liittyvä asia on se, mikä on siivouskoneiden vedenkulutus. Entäpä puhtaan veden täyttö ja likavesisäiliön tyhjennys – onnistuvatko ne miltä tahansa vesipisteeltä nopeasti?

Kaikki nämä edellä mainitut asiat vaikuttavat suoraan esimerkiksi siihen, kuinka monta kohdetta yhden siivoojan on mahdollista työaikansa puitteissa hoitaa.

Helposti liikuteltavat uuden sukupolven i-range -tuotteemme parantavat työn ergonomiaa, tehokkuutta ja ajankäyttöä. Olemme erikoistuneet siivouskoneiden ja -laitteiden ketterään käyttöön. Kun haluat ottaa seuraavan askeleen puhtaanapidon ajattelussa ja toiminnassa, ota yhteyttä!