Siivousalalla tehdään päivittäin valintoja, jotka liittyvät vastuullisuuteen. Päivittäiset siivoustoimenpiteet kuluttavat vettä, energiaa ja puhdistusaineita, mikä aiheuttaa osaltaan ympäristövaikutuksia. Puhtaus on terveyttä, joten siivousta koskevilla päätöksillä vaikutetaan merkittävästi niin siivousalan ammattilaisten hyvinvointiin ja työturvallisuuteen kuin koko yhteiskunnan terveyteen. Kokosimme tähän blogiin keskeisimmät asiat, joiden ansiosta i-siivouskoneet ovat vastuullisempi valinta niin ympäristölle kuin yhteiskunnalle.

Vastaatko siivouskoneiden hankinnasta? Ethän sorru näihin virheisiin kilpailutuksessa

1) Käytät vähemmän vettä ja lahjoitat säästyneet litrat niitä todella tarvitseville

Verrattuna moniin perinteisiin siivouskoneisiin, i-siivouskoneiden vedenkulutus on innovatiivisen teknologian ansiosta selvästi pienempi. Puhdas vesi on meille itsestäänselvyys, mutta useassa maassa puhtaan veden puute on vakava ongelma. Siksi jokainen i-mopin käyttäjä edesauttaa puhtaan veden toimittamisessa sitä todella tarvitseville. Valitsemalla i-siivouskoneet olet mukana Made Blue-projektissa, joka tarjoaa kehitysmaihin litran puhdasta vettä jokaista i-mopin säästämää vesilitraa kohden.

Lisäksi i-mopin käyttö pienentää kiinteistöjen vesilaskua ja jätevesikuormitusta. Laskelmien mukaan 1000 i-mopin käyttö voi tuoda keskimäärin 50.000 euron säästön ja tämän lisäksi vielä säästön veden lämmityskustannuksessa.

2) Edistyksellisen teknologian ansiosta kulutat vähemmän energiaa ja puhdistusaineita

Tehokkaiden i-siivouskoneiden energiaa säästävä teknologia takaa puhtaan lopputuloksen ja säästää aikaa. Esimerkiksi i-mop -koneiden energiankulutus, vaadittavien puhdistusaineiden määrä ja tätä kautta ympäristövaikutukset ovat monin verroin pienemmät verrattuna perinteisiin siivouskoneisiin.

i-mop -koneet tarvitsevat vain noin 1/3 puhdistusainetta verrattuna siihen kemikaalien määrään, jonka perinteiset siivouskoneet kuluttavat. Voit esimerkiksi tehdä päivittäisen ylläpitosiivouksen i-mopilla jopa kokonaan ilman puhdistusaineita, pelkän puhtaan veden avulla. Tämä osaltaan parantaa sisätilojen ilmanlaatua ja on myös allergiaystävällisempi valinta.

3) Kun valitset i-siivouskoneet, pärjäät vähemmällä määrällä koneita

i-siivouskoneilla työt erilaisissa siivouskohteissa onnistuvat vähemmällä konemäärällä. Voit käyttää samaa konetta useassa kohteessa päivän aikana, sillä koneet ja akut on helppo siirtää mukana ja myös ladata samalla kun siirryt kohteesta toiseen.

Koska eri mallisten i-siivouskoneiden akut ja laturit ovat yhteensopivia, pärjää käytössä muutamalla akulla. Kun koneita ja akkuja tarvitaan vähemmän, niiden valmistaminen ja hävittäminen on vastuullisempaa. Pienempi määrä koneita säästää tilaa myös siivouskeskuksissa. Kun tiloja ei tarvitse ”tunkea” täyteen, ne ovat turvallisempia käyttäjilleen.

4) i-siivouskoneet takaavat terveellisemmät ympäristöt

i-siivouskoneiden tehokkuus on vertaansa vailla. Useilla asiakkaillamme muutos tilojen puhtaudessa on ollut radikaali, kun tilojen puhdistaminen on aloitettu i-siivouskoneilla. Puhtaammat tilat takaavat käyttäjilleen terveellisemmät ympäristöt, kun mm. sisäilman laatu paranee. Samalla myös pintamateriaalien elinkaari pitenee. Tämä edesauttaa vastuullista kiinteistönpitoa.

5) i-siivouskoneet on suunniteltu ergonomia edellä

Meille on tärkeää, että siivouskoneemme tukevat siivouksen ammattilaisten hyvinvointia ja työssä viihtymistä. Helposti liikuteltavat i-siivouskoneet ja muut i-range-tuotteet parantavat työn ergonomiaa, tehokkuutta ja ajankäyttöä. Kun valitset i-siivouskoneet, voit luottaa siihen, että ne on suunniteltu siivouksen ammattilaisen tarpeet huomioiden.

Lue artikkeli: Näin i-siivouskoneet helpottavat siivoojan arkea

Kestävä kehitys ja vastuulliset toimintatavat ovat tärkeimpiä arvojamme, ja siksi haluamme tarjota ratkaisuja, jotka tuovat pitkäkestoista puhtautta ja parempaa elämänlaatua. Olemme valinneet juuri i-range-tuotteiden maahantuonnin ja jakelun Suomessa, sillä tuoteperhe edustaa sitä muutosta, minkä haluamme maailmassa nähdä.

Kun haluat olla mukana tekemässä vastuullisempia valintoja siivous- ja puhtaanapidon alalle, otathan matalalla kynnyksellä meihin yhteyttä!

Puhtaus on terveyttä <3